In Suriname, Zuid-Amerika

Het dorp Brokopondo

Brokopondo is een plaats centraal gelegen in Suriname en is de hoofdplaats van het Brokopondo district. De geschiedenis van het district en het dorp zijn nauw verbonden aan de grote stuwdam rond het jaar 1958.

Marrons (vooral Saramakaners) vormen de grootste bevolkingsgroep van Brokopondo. Een kwart van de bevolking van Brokopondo is arm. Het is na Sipaliwini (55%) het district met de meeste armoede.

Ondanks dat het een gebied is met veel positieve ontwikkelingen, is een van de zorgpunten het gebrek aan sport en recreatie. Nieuw materiaal is daarom zeer nodig!


Kindertehuis Ramoth

Kindertehuis Ramoth is een thuis voor ongeveer 45 kinderen, waarvan de ouders vaak drugsverslaafd zijn of om andere redenen niet voor de kinderen kunnen zorgen.

Het tehuis is onderdeel van het Leger des Heils en is opgericht in 1974, een jaar voor de onafhankelijkheid van Suriname, toen relatief veel kinderen in armoede leefden.

Tot de dag van vandaag verkeert het tehuis in zwaar vaarwater en heeft alle hulp nodig die mogelijk is. Daarom probeert Doneer Sportkleding ook hier sportmateriaal heen te sturen.