Visie

Sport is van fundamenteel belang voor de sociale en fysieke ontwikkeling van kinderen en jongeren en jeugd zou nooit beperkt moeten zijn in de mogelijkheden om te sporten.

Missie

Het toegangelijk maken van sport voor ieder kind en iedere jongere, door middel van gebruikt sportmateriaal een tweede leven te geven en daarmee jeugd wereldwijd meer mogelijkheden te geven om te kunnen sporten.


Ons verhaal

Een tekort aan sportmateriaal

Tijdens een verblijf van drie maanden in Paramaribo (Suriname), kwam Vincent van Grondelle in contact met Tjitra Bhulai. Als actief lid van de lokale gemeenschap werkte Tjitra veel samen met sociale projecten in en rondom Paramaribo.

Al snel werd duidelijk dat door de slechte economische situatie in Suriname er een tekort was aan geschikt sportmateriaal voor veel kinderen en jongeren, onder andere in kindertehuizen, buurtgemeenschappen en scholen.

Het begin van Doneer Sportkleding

Bij terugkomst in Nederland, besloten Vincent en zijn vader Karel om te kijken of het haalbaar was om ‘oude’, maar nog in goede staat-verkerende kleding in Nederland in te zamelen om naar Suriname te sturen, gezien er veel betaalbare transportmogelijkheden zijn met de oud-kolonie.

Na het ‘live’ gaan van de website en de social media, ontstond er meteen interesse en zowel individuen als lokale sportgemeenschappen gaven aan gebruikte kleding en andere sportmaterialen graag te willen doneren.

Uitbreiding en nieuwe bestemmingen

Intussen heeft Doneer Sportkleding meerdere donaties naar Suriname verscheept, en in 2020 is het project zich aan het orienteren op meer bestemmingen, onder andere in Zuid-Afrika en Rwanda. Meer nieuws over deze opties volgt spoedig!

Indien u meer wilt weten over ons project, neem dan contact met ons op!